У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 595 ОБОЛЕЛИХ- У АПАТИНУ 36 ГРАЂАНА ЗАРАЖЕНО КОРОНАВИРУСОМ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Епидемиолошка ситуација у Западнобачком округу је неповољна и повећан је број прегледа у ковид амбулантама, а према последњим подацима Завода за јавно здравље Сомбор 595 грађана је инфицирано коронавирусом.

Kовид амбуланте сваког дана примају пацијенте који углавном долазе са већ израженим респираторним симптомима. Према подацима Завода за јавно здравље, у Сомбору је 327 PCR позитивних, у Апатину 36, Оџацима 65 и Kули 167 оболелих од коронавируса, пренела је Радио-телевизија Војводине.

Због новонастале ситуације у трећем таласу борбе против епидемије и великог броја новозаражених, Општа болница “Др Радивој Симоновић” саопштила је да је морала обавити значајну функционалну реорганизацију да би обезбедила већи капацитет Kовид одељења. Осим Одељења за плућне болести и зграда Интерног одељења користи се у сврху смештања пацијената оболелих од ковида.

Интерно одељење премештено је на III спрат Хируршког блока, односно у део Одељења за ортопедију. Интернистички пријем и преглед пацијената се обавља у склопу Одељења за хитан пријем и збрињавање ургентних стања у приземљу Хируршког блока. Дечја респираторна амбуланта се налази у згради Специјалистичких амбуланти и до ње се долази са стране улице Симе Матавуља, колским улазом у Болницу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.