У АПАТИНУ ОДРЖАНА ПРВА ПРЕДАВАЊА У ЦИЉУ ПРЕВЕНЦИЈЕ НАСИЉА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општина Апатин у сарадњи са Заводом за равноправност полова, полицијском управом у Сомбору, полицијском станицом у Апатину и Центром за социјални рад Апатин, организује предавања која су везана за спречавање насиља на свим нивоима (родно заснованог насиља, насиља у породици, вршњачког насиља, партнерског насиља и др.). Оргнизациони састанак је одржан прошле недеље у згради општине Апатин, док се са имплементацијом програма кренуло данашњим предавањима у апатинским средњим школама.

Ученике је на самом почетку поздравила председница Комисије за родну равноправност општине Апатин, Наташа Ћурчић, која их је позвала да буду интерактивни у радионицама које су планиране током предавања.

-Група ученика је била јако добра. На почетку сам и апеловала да буду интерактивни и заиста је било задовољство данас разговарати са ученицима четвртог разреда Техничке школе. Настављамо даље, данас ће лиценцирани радници Министарства унутрашњих послова и Центра за социјални рад одржати још једно прдавање у Гимназији, након чега ће кроз исти програм проћи и други ученици трећих и четвртих разреда апатинских средњих школа. Први циљ је да се пробуди свест о проблемима насиља које је све присутније, а онда и како да му се супротставимо. Искрено се надам да ћемо у наредном периоду то успети код средњошколаца, поручила је Наташа Ћурчић.

Извор: Со Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *