U APATINU ODRŽAN SUSRET DELEGACIJA SUBNOR-A REPUBLIKE SRBIJE I SABA REPUBLIKE HRVATSKE

APATIN DRUŠTVO VESTI

U duhu želje za unapređivanjem odnosa i saradnje u odbrani antifašističkih principa juče je u Apatinu održan susret i razgovor delegacija SUBNOR-a Republike Srbije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

Delegaciju SABA Republike Hrvatske predvodio je njen predsednik Ratko Maričić, a delegaciju SUBNOR-a Republike Srbije prof. dr Miodrag Zečević, predsednik SUBNOR-a Republike Srbije, koji su prisutne članove upoznali sa radom svojih organizacija, problemima sa kojima se suočavaju, namerama i planovima, kao i inovacijama u radu.

Na susretu u prostorijama Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata opštine Apatin, gde ih je u ime domaćina pozdravio Stevo Drača, govorilo se i o dosadašnjim iskustvima u razvijanju prekogranične saradnje i predlozima i merama za njeno dalje unapređivanje, međusobnoj saradnji između SUBNOR-a Republike Srbije i SABA Republike Hrvatske, kao i predlozima i merama za njeno dalje unapređivanje.

BenQ Digital Camera

Razmenili su mišljenje i o izboru datuma iz zajedničke borbe protiv fašizma, koji će, uz zajedničko obeležavanje od strane boračkih organizacija bivših Jugoslovenskih republika, doprineti daljem jačanju međusobne saradnje i očuvanju antifašističkih tradicija naših naroda.

0101

U Plavoj sali Skupštine opštine Apatin potom je priređen prijem od strane dr Živorada Smiljanića, predsednika apatinske opštine, koji je izrazio zadovoljstvo što se susret boračkih organizacija Srbije i Hrvatske održao u gradu gde su živeli i žive mnogi učesnici Drugog svetskog rata u borbi protiv fašizma i u kome se tradicionalno neguju sećanja i uspomene i obeležavaju istorijski datumi vezani za forbu protiv fašizma u kojoj je stradao veliki broj pripadnika srpskoh naroda.

0102

Delegacije su položile vence na spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora i palim u odbranbenom ratu 1990-1999. godine, obišli Međunarodnu marinu i Pristan za putničke brodove, a susret je završen druženjem u Banji “Junaković”.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *