OBELEŽEN NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA DOJKE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, 20. mart, uvršten je od ove godine u kalendar javnog zdravlja Republike Srbije i obeležavaće se svake naredne godine.

Članovi apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka juče su pored “Parka dostojanstva” u centru grada, koji je obeležen tablom s natpisom “Rak je izlečiv, osvrni se oko sebe, nekome treba tvoja pažnja”, izložili brošure o simptomima i prevenciji raka i preporučenim zdravim stilovoma života. Ujedno su pokazani i najlepše likovne radove učenika osnovne škole na temu “Cvet narcisa”, koji je simbol nege za teško obolele i nemoćne osobe, a jučerašnji skup uveličao je i nastup dečijeg folklornog ansambla Gradskog kulturno-umetničkog društva “Dunav”.

nacdanborbeprotivrakadojke20032013

Inače, Nacionalni dan borbe protiv raka dojke obeležen je prvi put u Skupštini Republike Srbije u prisustvu žena koje su ovu bolest pobedile, a ministarka zdravlja, Slavica Đukić Dejanović, poručila je da će ta institucija imati pozitivne rezultate kada 70 odsto žena starosti od 50 do 60 godina bude obuhvaćeno skriningom.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *