У АПАТИНУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

APATIN POLITIKA VESTI

Поводом обележавања 9. маја – Данa победе над фашизмом у Другом светском рату, у Апатину је одржана церемонија полагања венаца и одавања почасти на спомен-обележја палим борцима Народноослободилачког рата, жртвама фашизма рата 1941-1945, борцима Црвене армије и погинулим борцима рата 1990-1999. године, као и на бисте народних хероја, који су својим примерима херојства положили животе на олтар отаџбине.

На споменике, спомен-плоче и бисте народних хероја венце су положили представници општине, заменица председника Дубравка Kораћ и начелник Oпштинске управе Недељко Вученовић, одборници Скупштине општине Апатин, „СУБНОР“-а општине Апатин, Првог центра за обуку Војске Србије из Сомбора, Организације резервних војних старешина, Удружења пензионисаних војних лица, Удружења ратних ветерана, представници политичких странака, деца и наставници ОШ „Жарко Зрењанин“ као и чланови породица погинулих бораца.

Пре церемоније полагања венаца и одавања почасти, окупљеним грађаним се обратио Стево Дрча председник „СУБНОР“ општине Апатин, а у културно-иуметничком прогаму су наступили матуранти гимназије „Никола Тесла“, Василије Зорић и Мина Мајсторовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.