U APATINU OBELEŽEN DAN BORCA I DAN USTANKA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Polaganjem venaca i cveća na spomen-obeležja palim borcima, koji su svojim primerima herojstva položili živote na oltar otadžbine, SUBNOR opštine Apatin je tradicionalno obeležio Dan borca i Dan ustanka naroda Srbije.

Centralo obeležavanje ovih istorijskih datuma održano je ispred Doma kulture, gde se obratio predsednik SUBNOR-a opštine Apatin Stevo Drača, a venci su položeni i na spomen-obeležja u Sonti, Svilojevu, Prigrevici i Kupusini u saradnji sa mesnim zajednicama i mesnim udruženjima SUBNOR-a.

Drača je istakao da se srpski narod, uz duboko poštovanje, seća svih boraca, junaka i antifašista koji su svoje živote ugradili u temelje otadžbine i slobode. Delegacije su potom položile vence.

Pedeset članova SUBNOR-a opštine Apatin prisustvovaće i ove godine obeležavanju 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije, koje će se održati na Fruškoj gori u organizaciji Pokrajinskog odbora SUBNOR-a Vojvodine.

Polaganjem venaca i cveća na spomen-obeležja palim borcima, koji su svojim primerima herojstva položili živote na oltar otadžbine, SUBNOR opštine Apatin je tradicionalno obeležio Dan borca i Dan ustanka naroda Srbije.  Centralo obeležavanje ovih istorijskih datuma održano je ispred Doma kulture, gde se obratio predsednik SUBNOR-a opštine Apatin Stevo Drača, a venci su položeni i na spomen-obeležja u Sonti, Svilojevu, Prigrevici i Kupusini u saradnji sa mesnim zajednicama i mesnim udruženjima SUBNOR-a.   Drača je istakao da se srpski narod, uz duboko poštovanje, seća svih boraca, junaka i antifašista koji su svoje živote ugradili u temelje otadžbine i slobode. Delegacije su potom položile vence.  Pedeset članova SUBNOR-a opštine Apatin prisustvovaće i ove godine obeležavanju 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije, koje će se održati na Fruškoj gori u organizaciji Pokrajinskog odbora SUBNOR-a Vojvodine.