NEOBIČNA DRUŽINA NEGUJE PRIJATELJSTVO I POSLE RASPADA JUGOSLAVIJE

DRUŠTVO

Dok se država nije raspala bilo ih je 600, a njih trideset, održali prijateljstva, porodično se povezali, sva slavlja zajedno obeležavajući.
Iako su različitih zanimanja, inženjeri, lekari, vaspitači, profesori fakulteta, vodoinstaleteri, instruktori, slikari, vlasnici auto škola, oni su kroz dve decenije druženja, postali porodični prijatelji, zajedno proslavljaju svadbe, rođenja dece i unuka, diplomiranja, a obavezno se sastaju godišnje za Ribarske u Apatinu i Srpsku Novu godinu, uvek u drugom gradu.

U društvo ih je bilo 600, kada su u eks Jugi, 1994.godine u Igalu, osnovanli „Asocijacija auto škola“. Kako se zemlja smanjivala tako se družina osipala. -Ovo više nisu susreti auto škola već ličnih prijatelja, koji su sad i porodično povezani. Danas je u našem društvu tridesetak porodica iz cele Srbije: Čačka, Beograda, Kovina, Šida, Kragujevca, Vrnjačke banje, Kovina i CG Pljevalja,Herceg Novog.Za naše druženje granica nema-kaže bračni par Milanka i Petar Rašeta, domaćini susreta u Apatinu na Malom Petrovom salašu.. Lekar internista Vera Petrović sa suprugom se ovom veselom društvu pridružila pre dve godine kada joj je prijateljica ispričala kako se dobro provode.-Sviđa mi se što smo iako različitih godina i zanimanja našli zajednički imenitelj koji nas pozitivno povezuje-kaže Vera iz Čačka. Iz Beograda dolazi Nikola Lipovac, profesor Saobraćajnog fakulteta i šef katedre za bezbednost saobraćaja, sa suprugom.-Nekoliko dana druženja nam uliva ogromnu energiji koja je inspirativna da sve ostale dane u godinu provedemo sa manje trzavica-kaže Lipovac. Vera Šinković, vaspitačica, sa suprgom iz Kovina dolazi an druženja više do dve decenije.-Sad sam penzionerka ali nema većeg uživanja od provoda na Petra Rašete salašu u Apatinu, zahvaljujući gostoprimstvu domaćina Milanke i Petra Rašete-kaže Vera.

salaš petar rašeta domaćin salaš dolazak gostiju