ТРИБИНА “ВИДИМО СЕ У БИОСКОПУ”

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

За апатинске средњошколце данас је у Културном центру одржана трибина “Видимо се у биоскопу”, на којој су говорили Милорад Милинковић, режисер, сценариста, писац, у јавности најпрепознативљији по ТВ квизу „Потера“ и Бошко Милосављевић, сценариста и редитељ многих документарних филмова од којих су неки награђени међународним признањима.

Милинковић је режирао многе филмове који су обележили последње деценије, између осталих “Мртав ладан“, “Читуља за Ескобара“, “Патуљци са насловних страна“, “Здухач значи авантура“. Аутор је и више прозних остварења.

Размишљао сам као младић чиме да се бавим, а пошто сам волео филм одлучио сам да упишем Академију, завршио је и од тада се бавим овим послом, открио је Милинковић средњошколцима.

-Дошли смо да причамо о филму, јер немамо ништа да кријемо.

-Данас смо средњошколцима говорили о изради филма. Прича која је важна да се исприча младим људима, како би се заинтересовали за њега и као гледаоци, а касније можда и као будуће колеге. Мени је ово четврти пут да гостујем у Апатину. Раније смо апатинској публици приказали документарац о српском културном легату у Мађарској “Сеобе” и филм о кнезу из династије Kарађорђевића “Арсеније Kарађорђевић”, рекао је филмски документариста и писац Бошко Милосављевић најавивши своје ново остварење “Учитељ из Дринкола”, филм о необичном писцу из старе Србије Анђелку Kрстићу који ће премијерно бити приказана на РТС- у 17. јануара

Циљ данашње трибине је промоција и даљи развој филмске културе и независне биоскопске мреже, едукација, те повећање видљивости и промоције домаћег филма.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *