„SVET SA SPUTNJIKOM“ O SITUACIJI NA KOSOVU I METOHIJI KAO I O ISTORIJSKOM SASTANKU RUSKOG PATRIJARHA KIRILA I PAPE FRANJE NA KUBI

APATIN DRUŠTVO VESTI

Večeras od 22 sata na talasima Dunav radija, poslušajte novo izdanje spoljnopolitičke emisije „Svet sa Sputnjikom“. Na osmu godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti, „Svet sa Sputnjikom“analizira situaciju na Kosovu i Metohiji. Da li je Srbija mogla da spreči secesiju svoje južne pokrajine? Hoće li se od Beograda tražiti da prizna nezavisnost Kosova u nastavku srpskih EU integracija? Klizi li Kosovo u anarhiju, da li će biti formirana Zajednica srpskih opština i kako će se ova situacija odraziti na nastavak briselskog dijaloga Beograda i Prištine?
Gosti emisije: profesor Slobodan Samardžić i predsednik odbora za bezbednost Skupstine Srbije Momir Stojanović. Sa Kosova i Metohije, telefonom, „uživo“,biće uključen novinar Živojin Rakočević.
U drugom delu emisije o istorijskom sastanku ruskog patrijarha Kirila i pape Franje na Kubi. Kako je organizovan ovaj susret? Da li je hrišćanstvo ugroženo pred naletom liberalnih vrednosti, i koje su političke poruke vladajućim političkim elitama poslate u zajedničkoj deklaraciji partijarha Kirila i pape Franje? Kako će kubanski sastanak uticati na eventualni dolazak rimskog pape u Srbiju?
O istorijskom sastanku na Kubi govoriće: docent Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Rastko Jović, istoričar Aleksandar Raković i novinar i publicista Jovan Janjić.