АПАТИНСКИМ ОСМАЦИМА ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ ОБРАЗОВАЊА У ГИМНАЗИЈИ И СТРУЧНОЈ ШКОЛИ “НИКОЛА ТЕСЛА”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Улазак у осми разред основног образовања је време када ученик треба да почне да размишља o путевима даљег школовања. Информисање је почетна фаза професионалне оријентације са циљем да ученика упозна са врстама занимања, условима које треба да испуњавају да би се бавили одређеним занимањем и потребним способностима. Oнај ученик који поседује праве информације, има могућност доброг избора.

Из тог разлога су ученици осмог разреда апатинске Основне школе “Жарко Зрењанин” током прошле недеље посетили су Гимназију и стручну школу “Никола Тесла” у Апатину, где су их срдачно дочекали психолог школе Санија Секицки, као и ученици који похађају ову образовну установу као би их повели у обилазак и упознали са смеровима које нуди ова школа. Апатински осмаци су имали прилику и да сазнају детаље о условима уписа у Гимназију и стручну школу, а посетили и учионице, школску библиотеку, салу за физичко и здравствено васпитање, али и радионицаму у којима ученици стручне школе имају праксу.

Након што им је представљен начин рада школе, мали матуранти су били заинтересовани и постављали питања о пријемном испиту, смеровима и тежини наставног градива које их очекује ако се одлуче да школовање наставе баш у овој школи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *