SUTRA POČINJE OBUKA ZA UPRAVNIKE ZGRADA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Privrednoj komori Srbije, za prvi krug obuke budućih profesionalnih upravnike javilo se 117 kandidata.  Sedmodnevna nastava počinje sutra, 25. maja. Budući upravnici moraće da polaže stručni ispit za dobijanje licence.
Obuka će trajati sedam dana, angažovano je 12 predavača, biće održano 50 časova teorijske i praktične nastave, a cena kursa je 30.000 dinara. Po dobijanju sertifikata, ljudi koji polože ispit moraće da se zaposle u nekoj firmi koja nudi usluge upravnika zgrada ili da otvore svoju samostalnu.
Kako saznajemo, da bi se kandidat kvalifikovao za licencu, potrebno je da tačno odgovori na 70 odsto pitanja. To znači da mora da bude odličan i na usmenom testu.

Za svakog kandidata se vodi poseban zapisnik. Da bi stekao kvalifikaciju profesionalnog upravnika, pojedinac treba da ima najmanje srednju četvorogodišnju školu, položen ispit i licencu, kao i da bude upisan u registar koji vodi Privredna komora Srbije. U registar profesionalnih upravnika ne može se upisati osuđivani za krivično delo koje ga čini nedostojnim ili nepodobnim za obavljanje poslova profesionalnog upravnika.