USPEŠAN PERIOD ZA ATLETSKI KLUB APATIN

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin nastavili su sa osvajanjima medalja na zvaničnim prvenstvima u 2017. godine.

Protekle subote na stadionu „Karađorđe“ u Novm Sadu u organizaciji AK Vojvodina održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine za seniore, na kome je u trci na 3.000 metara nastupio Đuro Borbelj koji je sa rezultatom 9 minuta i 3 sekunde osvojio vicešampionsku titulu, iza takmičara Nemanje Stojanovića iz Spartaka Opovo, a ispred trećelasiranog takmičara iz Inđije Miloša Segedija.

Naredni dan u nedelju, Đuro Borbelj je nastupio na međunarodnom 38. ASIKS Somborskom polumaratonu i u konkurenciji od preko 450 takmičara osvojio treće mesto iza dva kvalitetna takmičara, prvoplasiranog Velimira Bojovića iz Niša i drugoplasiranog Miloša Milovanovića iz Dinama Pančevo.

Na 38. ASIKS Somborskom polumaratonu u ženskoj konkurenciji vicešampionsku titulu osvojila je Čegar Lukić Mariana iza takmičarke beogradskog Partizana Nataše Ćulafić, i ispred takmičarke iz Novog Sada, Aleksandre Burkanović. Mariana je višestruka pobednica i rekorderka po broju pobeda na Somborskom polumaratonu.

U Somboru je nastupilo još nekoliko takmičara Predrag Knežević je u svojoj starosnoj kategoriji osvojio prvo mesto, dok su Zoran Radičanin, Branislava Đuričin, Aleksandar Štajfer, Alisa i Goran Bajić uspešno zavšili polumaratonsku trku.

U Radencima (Republika Slovenija) maratonsku stazu 42 kilometra i 195 metara uspešno je pretrčao Rajmond Halai. U narednom periodu apatinske atletičare očekuje nastup na trci u Vršcu narednog vikenda.

Početkom juna meseca na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju, AK Apatin imaće dva predstavnika, Đuro Borbelj debitovaće za seniorsku državnu reprezentaciju u trci na 12 kilometara, on je učešće u reprezentaciji izborio osvajanjem vicešampionske titule na Prvenstvu Srbije koje je održano u aprilu mesecu na Fruškoj Gori. Vođa delegacije Atletskog saveza Srbije na Prvenstvu Balkana koje se održava u Tetevenu (R. Bugarska) 10. Juna 2017. godine, biće Goran Čegar.

Uporedo sa učešćem seniora na mnogobrojnim takmičenjima, raduje i podatak da se tri puta nedeljno pod stručnim vođstvom atletskog trenera Bojana Tomaševića realizuju i treninzi sa polaznicima besplatne škole atletike Atletskog kluba Apatin, koja u ovom trenutku okuplja preko 30 članova. Polaznici škole vredno i predano rade i u budućnosti se očekuju novi mladi šampioni.

Exif_JPEG_420 Exif_JPEG_420 Mariana u cilju sa cerkama

Djuro Borbelj Sombor