СУСПЕНДОВАНА ПОТРАГА ЗА ЦРНИМ ПАНТЕРОМ У ОКОЛИНИ АПАТИНА, ЈЕР НИСУ ПРОНАЂЕНИ РЕЛЕВАНТНИ ТРАГОВИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Након вишедневне претраге Пригревачке шуме крај Апатина и Бање Јунаковић која је за циљ имала да демистификује вести о појави црног пантера, потрага за наводном великом дивљом мачком је до даљњег суспендована.

Немања Ивановић, помоћник покрајинског секретара пољопривреде за сектор ловства који је координисао потрагом, изјавио је да је претраживање терена у овом моменту суспендовано, али је нагласио да су сви учесници спремни да наставе уколико се појаве нови докази о томе да се у атару апатинске општине налази велика егзотична дивља мачка.

Ивановић је рекао да након детаљног прегледа терена који је трајао данима, није пронађен ни један недвосмислен доказ о постојању овог предатора у шумама и на пољима око Апатина, односно у овом делу Подунавља.

Нису пронађени релевантни трагови на тлу, боравка и исхране саме звери нити су пријављена нова виђења овакве животиње, па је основан закључак да су поједина сведочења и недовољно јасан видео снимак исувише „климави“ докази, који би оправдали даље ангажовање бројног људства, стручњака и опреме у потрази за највероватније непостојећом звери.

Или је звер узнемирена потрагом врло брзо отишла са овог терена, или заправо није ни постојала, већ се ради о уобразиљи очевидаца изазваној недовољним познавањем овакве животињске врсте, сматрају стручњаци палићког Зоолошког врта, који ће превентивно, баш као и ловочувари Јавног предузећа „Војводина шуме“ и припадници МУП-а Србије, остати у приправности уколико буде потребно да се потрага за црним пантером настави.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *