SONĆANI PORAŽENI OD LIDERA

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

IMG_8586U 17. kolu Međuopštinske fudbalske lige Sombor – Apatin – Odžaci – Kula postignuti su uglavnom očekivani rezultati. Iako po igri nezasluženo, Sonćani su sa teškog gostovanja u Ruskom Krsturu od lidera Rusina ispraćeni sa 4 gola u mreži vrlo nesigurnog golmana Smiljanića. Dinamovci su u prvom poluvremenu pružili vrlo žestok otpor i daleko od svog gola presecali svaki opasniji napad domaćina. Kapitulirali su tek u 32. minutu nakon dosuđenoga penala za domaćine i to kad je,  posle izvedenog slobodnog udarca s oko 25 metara, Šarca u živom zidu lopta pogodila u ruku kojom je štitio lice. Tako je prvo poluvreme, praktično bez gol-šansi, završilo vođstvom domaćina od 1 – 0. U nastavku igrači Rusina postižu još tri gola, od kojih bar dva idu na dušu golmana Smiljanića, a jedan je plod grube greške kako golmana, tako i nekolicine odbrambenih igrača. Niko od njih nije ni pokušao izbiti loptu koja je putovala kroz celi peterac, pa je jedan od domaćih napadača ni kriv ni dužan zatresao mrežu Sonćana. U sledećem kolu u Sonti gostuje drugoplasirana ekipa, Žak iz Sombora, pa će tako plavi igrati i za sebe i za komšijski Terekveš.

Dinamo je igrao u sastavu: Smiljanić, Bačić, Krpjan, R. Mihaljev, Tadijan, Kljajić, Šarac, Andrašić, Brkin, O. Mihaljev, Karajkov (L. Mihaljev)

Terekveš je na svom terenu sigurnom igrom savladao goste iz Lipara sa 4 – 0, a u derbiju začelja Jedinstvo sa Ribareva je u Somboru poraženo minimalnim rezultatom od 0 – 1.

Ostali rezultati: ŽAK – Aleksa Šantić 5 – 0, Rastina 1918 – Panonija 3 – 0, Jedinstvo 1947 – OFK Metalac    2 – 2 i OFK Odžaci – Dunav 4 – 2.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *