SONĆANI DONELI BOD SA “VRUĆEG TERENA”

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

MFL: „Aleksa Šantić“ – „Dinamo“ 1 – 1 (0 – 1)

U zadnjem jesenjem kolu Sonćani su doneli bod sa teškog gostovanja u Aleksa Šantiću.

Puleni trenera Vinka Đanića su i u derbiju kola pokazali da sazrevaju kao ekipa sa prepoznatljivom igrom, koju prate i rezultati za respekt. U utakmice se više ne ulazi sa strahom od protivnika, nego sa ciljem da se postigne maksimum.

U nedelju su malobrojni gledaoci u Aleksa Šantiću uživali u svim čarima koje fudbal može pružiti. Oba protivnika bila su raspoložena za žestoko nadmetanje. Igralo se vrlo žustro, ali sportski.

Domaćini su u prvom poluvremenu imali blagu inicijativu, ali su i Sonćani u čestim kontranapadima ozbiljno pretili golmanu Šantićana. Na odmor se otišlo uz minimalno vođstvo „Dinama“, golom postignutim u 38. minutu direktno iz kornera.

Domaćini su u drugom poluvremenu pojačali pritisak i preneli igru na polovinu Sonćana. U tim trenucima se činilo da izjednačenje visi u zraku, ali je „Dinamova“ odbrana funkcionirala odlično, sve do izjednačenja u 83. minutu. Jednu loptu odbijenu ispred gola gostiju na dvadesetak metara sa leve strane zahvatio je domaći napadač i strahovitim udarcem pogodio suprotni ugao gola nemoćnog Smiljanića.

Do kraja utakmice je viđeno nekoliko polušansi ispred oba golmana, ali se mreže više nisu tresle.

Sonćani će tako prezimiti na 4. mestu sa 6 bodova zaostatka za „Radničkim 1918, 2 iza OFK Šikare i 1 iza Aleksa Šantića.

„Partizan“ je u Kupusini doživeo neugodan poraz 2 – 3 od OFK „Metalca“ i jesenju polusezonu završio na 5. mestu sa 17 bodova.

„Jedinstvo“ je u ovom kolu bilo slobodno, a sa 5 osvojenih bodova će prezimiti na 9. mestu.