ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У СОМБОРУ

APATIN SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Због повећања броја заражених и изразито неповољне епидемиолошке ситуације на основу достављеног извештаја Завода за јавно здравље Сомбор, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић донео је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на целој територији Града Сомбора.

Како је саопштено, ванредна ситуација је проглашена због ширења епидемије заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 , ради спровођења неопходних мера заштите и спасавања. Одлука је донета на основу Закључка градског Штаба за ванредне ситуације са хитне електронске седнице која је одржана 30.11.2020. године, саопштили су надлежни града.

Све до сада донете Наредбе и акти градског Штаба за ванредне ситуације везане за предузимање мера на спречавању ширења епидемије заразне болести COVID-19 остају на снази и након доношења Одлуке о проглашењу ванредне ситуације на територији Града Сомбора.

У сомборској болници пет пацијената на респиратору

У сомборској општој болници “Др Радивој Симоновић” кажу за РТВ да се на Одељењу за ковид лечи 82 пацијената позитивна на коронавирус, а пет пацијента је у тешком стању и они су на механичкој вентилацији.

У болници истичу да се медицинско особље, које је било заражено коронавирусом, полако из самоизолације враћа на посао.

Надлежни апелују на грађане да поштују противепидемијске мере како би спречили даље ширење вируса.

Сомборски Штаб за ванредне ситуације раније је донео мере да на сахрани може присуствовати максимум десет лица, а да фитнес центри, теретане, фризерски и козметички салони не раде од 18 сати до 7 часова наредног дана.

1 thought on “ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У СОМБОРУ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *