СОМБОРСКО ИЗЛЕТИШТЕ И КУПАЛИШТЕ “ТРОМЕЂА” У ЛОШЕМ СТАЊУ – ОБАЛУ УНИШТИО НЕМАР

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

„Тромеђа“, односно ушће канала ДТД и Великог бачког канала, у Сомбору деценијама служи као излетиште. Протеклог лета излетиште је почело да пропада, а према речима Саве Дојића, члана Градског већа Сомбора задуженог за финансије и привреду, због обилних киша које су велику количину земље нанеле на пристан.

-Како се радило о мокрој земљи која се задржала на пристану, дошло је до пропадања, пре свега, дасака које се налазе уз обалу. До оштећења степеништа и канти за отпатке дошло је физичким путем, однодно немаром посетилаца овог излетишта. Град Сомбор је спровео јавну набавку и изабрао најповољнијег понуђача, тако да ће ускоро почети радови и коштаће око 500.000 динара – каже Дојић.

Популарно излетиште и купалиште „Тромеђа“ уређено је у оквиру пројекта партиципативног буџетирања који су изгласали грађани 2016. године. Радови на пристану на Тромеђи и уређењу леве обале канала Врбас – Бездан реализовани су у току 2017. године на основу Уговора о заједничком финансирању између града Сомбора и Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине”. Град Сомбор је финансирао радове са 40 одсто, односно са 3.600.000 динара, а „Воде Војводине” са 5.400.000 динара. Приликом извођења радова на изградњи пристана и уређењу обале надзор је, на основу уговора, вршило ЈВП „Воде Војводине”.

На обали канала постављене су дрвене клупе и столови заштићени сунцобранима, па ће предах на Тромеђи бити угодан. Ту су још и инфо -табле за туристе који долазе са разних страна. Осим тога, обављени су земљани радови на уређењу обале канала, затим су изграђена два пута у зони привезишта дужине 156 и 136 метара, ширине од три до четири метра. Обе подлоге прилаза су од туцаника.

„Тромеђа“ је нарочито интересантна око 1. маја, када многи млади кампују на обали канала. Иначе, око овог простора је и стаза за шетњу која води од моста на Апатинском путу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *