SOMBORSKA SELA ŽEDNA, RADOVI NI NA POLA PUTA

APATIN DRUŠTVO SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

SOMBOR- Još je neizvesno kada će prva tri somborska sela- Kljajićevo, Čonoplja i Svetozar Miletić – biti povezana na gradsku fabriku vode „Jaroš“.Iako su bivša gradska vlasta i rukovodsto “Vodokanala” to obećali za ovo proleće ,radovi nisu ni na pola puta.
Zbog zatrovanosti vode iz mesnih vodovoda arsenom , oko 30.000 žitelja iz sedam sela kod Sombora već devet meseci vodu piju  iz cisterni.
Po rečima Vadislava Živanovića, zamenika gradonačelnika Sombora, obećanja bivšeg predsednika Skupštine grada Siniše Lazića da će zdravu pijaću vodu sela dobiti do ovog leta bila su proizvoljna i politički motivisana.
– Obećanja nisu bila usklađena sa dinamikom proširenja postrojenja na “Jarošu” i izgradnje glavnog dovodnika. Pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja godinu i po dana nije izvršavao finansijske obaveze zbog čega radovi kasne – kaže Dušan Lukić, novopostavljeni v.d direktora JKP “Vodokanal”.
Lukić  kaže da su netačne bile informacije da su kapaciteti gradske fabrike vode dovoljni za uredno snabdevanje svih sela.
-Tek rekonstrukcijom postrojenja na gradskom izvorištu obezbedićemo 400 litara u sekundi, što je pretpostavka za priključenje na gradski vodovod Svetozara Miletića i Kljajićeva. Dovod vode do Stapara, Doroslova, Telečke, Stanišića i Alekse Šantića još je na dugačkom štapu, jer neki delovi mreže jož nisu ni projektovani. Proširenje izvorišta u Bezdanu za snabdevanje preostalih nekoliko sela krajnje je neizvesno – tvrdi Lukić.

Sombor Dusan Lukic, v.d.direktor Vodokanala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *