NEBOJŠA ŠĆEKIĆ ODRŽAO PRVU SAMOSTALNU IZLOŽBU

APATIN DRUŠTVO KULTURA SRBIJA VESTI VOJVODINA

Nebojša Šćekić, atelje 2014 (8)Prva samostalna izložba slika Nebojše Šćekića je rezultat njegovog dugogodišnjeg istraživanja slikarskih tehnika i motiva u traganju za sopstvenim likovnim izrazom.  Pored  pejzaža, mrtvih priroda, najveći deo izložbe čini ciklus slika pod nazivom „Retro memory“. To su slike  inspirisane  razglednicama sa početka 20. veka gradova,  Apatina, Beograda, Novog Sada, Sombora  kao i poznatih evropskih prestonica. Razglednice su  vizuelan trag jednog vremena. One su uspomene i sećanje, a Šćekić ih oblikuje u tako da dobijaju jednu drugačiju i  savremenu  vizuru, a  da im se ne izgubi  sentimentalni trag.

Nebojša Šćekić rođen je 1963. godine. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu. U toku dvadesettrogodišnje karijere bio je angažovan na projektovanju enterijera stambenih i  rezidencijalnih  objekata, hotela, poslovnih adaptacija  i rekonstrukcija. Slikarstvom se bavi od studentskih dana, a intezivno od 2013. godine. Radi uglavnom tehnikom ulja na platnu. Živi i radi u Apatinu.

Izložba traje do 8. avgustaIzložba slika, Nebojša Šćekić galerija Meander Apatin

Izložba slika, Nebojša Šćekić galerija Meander Apatin 2 Izložba slika, Nebojša Šćekić galerija Meander Apatin 3 Izložba slika, Nebojša Šćekić galerija Meander Apatin 4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *