СОМБОРСКА „ПРОТЕИНКА” ЗВАНИЧНО ПРИПОЈЕНА “ЕНЕРГО-ЗЕЛЕНОЈ” – РАДНИЦИ КАФИЛЕРИЈЕ ЧЕКАЈУ ОТПРЕМНИНЕ

EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Ветеринарска установа “Протеинка” у Сомбору, познатија као кафилерија, која се бавила прерадом отпада, односно спаљивања тела угинулих животиња из многих крајева Србије, 15. јуна је престала са производњом. Овог мееца сомборска кафилерија је припојена инђијској фирми “Енерго-зелена”. Иза затварања остао је проблем 37 бивша радника ветеринарске установе.

Према речима Саве Дојића, члана Градског већа за финансије и привреду и члана Надзорног одбора “Енерго-зелене”, сва непокретна имовина коју је кафилерија користила остаје граду Сомбору, док је сва покретна имовина и опрема од почтка овог месеца у власништву “Енерго-зелене”, јер је оснивач “Протеинке” држава.

Пред радницима је изјашњавање о прихватању новог послодавца и потписивање новог уговора о раду. Нови уговор о раду омогућиће радницима, који су се определили за проглашење технолошког вишка како би добили отпремнине и пријаве се на биро рада. Дојић наводи да да исплата отпремнина ускоро требало да почне.

-По мом сазнању новац за исплату отпремнина је обезбеђен и “Енерго-залена” би ускоро требало да почне исплату отпремнина бившим радницима “Протеинке”, каже Дојић.

Додаје да је за девет бивших радника кафилерије који су се определили за одлазак у овдашње ЈКП “Чистоћа”, у току поступак за добијање сагласности од Владе Србије.

-У току је израда пројектно-техничке документације за изградњу трансфер станице. До изградње овог објекта, послове трансфер станице обављаће “Чистоћа”. Овде је у току набавка минимално потребне опреме за обављање ове делатности, каже Дојић.

Сви становници са територије града имаће обезнеђену адекватну услугу, пре свега складиштење угинулих животиња и транспорт у Инђију.

Кафилерија на Стапарском путу, према Индустријској зони деценијама је представљала праву пошаст за становнике Сомбора који су морали да трпе несносан смрад, али и томе је дошао крај.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *