ЂАЦИМА ДВЕ НЕДЕЉЕ ПРОЛЕЋНОГ РАСПУСТА- РАДНА СУБОТА 4. МАЈА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У свим образовним установама на територији апатинске општине, ђаци неће имати наставу од петка, 19. априла свe дo петкa, 3. маја.

-Разлог томе је што се ове године ускршњи празници наслањају на првомајске, тако да ће уз спајање са викендом, деца на пролећном распусту бити две недеље, изјавила је директорка ОШ “Жарко Зрењанин”, Сања Шијан.

Она је ђацима и наставном особљу честитала предстојеће ускршње и првомајске празнике и пожелела да их искористе за одмор јер их на повратку у клупе, очекује и прва радна субота, 4. маја.

Друго полугодиште за ученике осмог разреда се завршава 31. маја, а 14. јуна за ђаке од првог до седмог разреда основне школе.

Матура и пријемни испити

Будући средњошколци полажу пробни завршни испит 12. и 13. априла 2019, док ће мала матура бити организована 17, 18. и 19. јуна. Пријемни испити за упис у билингвална одељења одржаће се 25. и 26. маја, пријемни у музичким и уметничким школама од 31. маја до 2. јуна, а у балетским од 2. до 4. јуна. За упис у Математичку гимназију и математичка одељења провера знања је заказана за 1. јун, у Филолошкој гимназији и филолошким одељењима у гимназијама 1. и 2. јуна, док ће 2. јуна бити пријемни за упис ученика са посебним способностима за физику и информатику. Предаја докумената у Спортској гимназији биће 1. и 3. јуна.

1 thought on “ЂАЦИМА ДВЕ НЕДЕЉЕ ПРОЛЕЋНОГ РАСПУСТА- РАДНА СУБОТА 4. МАЈА

  1. Raspust neće trajati “praktično nepune dve nedelje”, nego tačno dve nedelje. Kakvo spajanje sa vikendom? Ne idu u školu od petka do četvrtka. Kreću u petak i odmah imaju radnu subotu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *