У СОМБОРУ ПРИРЕЂЕН СПЕКТАКЛ ЗА ЉУБИТЕЉЕ СТАРИХ ВОЗИЛА – ШЕПУРЕЊЕ ОЛДТАЈМЕРА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У ОРГАНИЗАЦИЈИ Олдтајмер клуба “Дез Артс” у Сомбору је минулог викенда одржан Међународни сусрет љубитеља старих аутомобила.Много је њих искористило прилику да се окупи у Сомбору и покаже поносно своје лепотане.

Љубитељи олдтајмера, њих девесетет, окупљени на Тргу Светог тројства, по 15. пут су организовали дружење са “колегама”, а њиховом позиву су се одазвали из готово свих крајева Србије, Републике Српске, Мађарске, Аустрије, Швајцарске, Хрватске и БиХ.

Тако су Сомборци могли да разгледају најнеобичнија превозна средства, почев од легендарних 2ЦВ “ситроена” (популарних “спачека” из 1956.године), као и нашег незаобилазног “фиће”, од којих је већина и после више од пола века у савршеном стању, као и 24 мотоцикла. Ипак, највише су се најмлађи обрадовали старим аутомобилима.

-Почели смо са сусретима заљубљеника у “Ситроенова” возила, посебно “спачеке”, али смо временом скуп проширили на љубитеље свих марки старих аутомобила-каже Драган Бокун, испред организатора од овог сусрета.

Током трајања изложбе, приређен је културно-уметнички програм.Манифестацију су подржали град Сомбор и Туристичка организација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.