SOMBORSKA BOLNICA VAPI ZA ANGIO-SALOM

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Sombor je uz Suboticu i Zrenjanin kandidat kod Pokrajinskog sekretarijata za zdrastvo koje planira kupovinu opreme za lečenje kardiovaskularnih bolesti, odnosno za jednu od dve angio-sale namenje dvema bolnicama u Vojvodini.

U bolnici „Dr Radivoj Simonović“ navode da je kilometarski Sombor najudaljeniji od Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici što znači da su i pacijenti iz četri opštine Zapadnobačkog okruga najugroženiji kada im se treba ukazati hitna pomoć u slučaju infarkta ili drugih  srčanih oboljenja.-Nadamo se da će izbor pasti na Sombor. Kod ovih pacijenata uvek smo na granici optimalnog vremena za intervenciju koja im spašava život.Našem vozilu, na primer, treba samo pedeset minuta do auto-puta kod Vrbasa, i dalje do Sremske Kamenice-navodi direktor somborske bolnice dr Milan Grba, dodajući da su stručnjaci koji su posetili bolnicu procenili da je sala dobra i spremna za prihvat angio-opreme.

Uz to, četvoročlani tim, je već poslat na obuku u Institut za kardiovaskulrne bolesti u Sremskoj Kamenici.-Ukoliko dobijemo opremeu za početak bi se radila samo kategorizacija a ubrzo i postavljanje stentova u krvne sudove. Praktično angio- sala u Somboru mogla bi da spase mnoge živote, smanjila liste čekanja na intervencije, i ukupno podigla značajno zdrastveni nivo zaštite za ovaj de Bačke-zaključuje  dr Grba.

Bolnica dr Milan Grba