СОМБОР РАДИ НА УСПОСТАВЉАЊУ БРОДСКОГ САОБРАЋАЈА СА ХРВАТСКОМ И МАЂАРСКОМ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Агенција за управљање лукама стручно ће подржати градске власти у Сомбору у иницијативи да се успостави бродски линијски саобраћај са градовима у Хрватској и Мађарској. То ће допринети побољшању локалне економије и омогућити туристима да се упознају са знаменитостима Сомбора, саопштила је агенција.

Директор Агенције за управљање лукама Вук Перовић састао се са начелником Западнобачког управног округа Гораном Нонковићем и градоначелником Сомбора Антониом Ратковићем.

Том приликом разговарали су о покретању заједничких активности у области наутичког саобраћаја.

Перовић је истакао да Агенција интензивно ради на развоју марина у Србији и додао да је Сомбор мултикултуралан град, богате историје и изузетних природних одлика, као и да представља атрактивну локацију за марину.

“Наш циљ је да искористимо бројне потенцијале Србије за афирмисање наутичког саобраћаја, имајући у виду значај ове привредне гране за културно повезивање и повећање укупних прихода”, рекао је Перовић.

Начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић је навео да подржава напоре за развој нове инфраструктуре у путничком водном саобраћају, пре свега марине на Дунаву код Бездана.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић каже да се разговарало и о изградњи марине у Барачкој, некадашњем зимовнику за бродове и о успостављању линијског саобраћаја између места Драж у Хрватској, Баја у Мађарској и Бездана.

Додао је да је једна од тема састанка била и могуће планирање међународног путничког пристаништа у Сомбору. (Танјуг)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *