КУПУСИНА И ОВЕ ГОДИНЕ ДОБИЛА СРЕДСТВА ЗА МАНИФЕСТАЦИЈУ “МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА”

APATIN EKONOMIJA VESTI

У готово 1.300 села Србије из 87 локалних самоуправа, oве године ће у периоду од 1. јула до 1. децембра бити одржани “Михољски сусрети села”. У манифестацијама ће учествовати и пратити их око 150.000 људи, а догађаје је финансијски подржало Министарство за бригу о селу.

Ресорни министар Милан Кркобабић је у Палати Србија потписао уговоре са представницима 87 јединица локалних самоуправа које су добиле средства по Јавном конкурсу за организовање “Михољских сусрета села”, међу којима је и општина Апатин.

Наша општина је као и претходне године учествовала на конкурсу и добила средства у износу од 500.000 динара којим ће Месна заједница Купусина још једном организовати ову манифестацију. У склопу “Михољских сусрета села”, Купусинци ће организовати кобасицијаду.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ се након потписивања уговора о суфинансирању манифестације захвалила Министарству за бригу о селу на изузетној сарадњи коју има са нашом општином, а која је резултовала и добијањем средстава за куповину 23 куће у селима општине Апатин.

-Општина Апатин као мултикултурална заједница увек поздравља одржавање манифестација које промовшу неговање различитости, кроз промовисање производа својствених за житеље одређеног насељеног места наше општине, а у овом случају Купусине, истакла је Дубравка Кораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.