СОМБОР ПРОСЛАВЉА ДАН ГРАДА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Град Сомбор обележава 272. годишњицу стицања статуса слободног краљевског града, односно дан када је 1749. године царица Марија Терезија потписала повељу којом се Сомбор уздигао у ранг слободних и краљевских градова. Тим поводом локална самоуправа је организовала тродневни програм који ће бити ће почети данас и трајаће до петка, 19. фебруара на више локација у Сомбору, у склопу којег ће бити одржано низ промоција, изложби, представа и пројекција.

Прослава ће почети Свечаном академијом која ће бити одржана данас од 12 часова у Народном позоришту Сомбор, на којој ће бити уручена „Повеља града“ као и захвалнице за лица, организације, предузећа и установе које су дале свој несебични допринос Граду Сомбору у претходној години. Истог дана од 17 часова на великој сцени Позоришта ће бити одржана промоција књиге Милана Степановића „Сомбор – слово по слово, 101 прича у 30 слова“. Сомборци ће од 19 часова у галерији Културног центра „Лаза Костић“ моћи да погледају изложбу фотографија Иштвана Вирага под називом „Записи о природи и људима“.

Сутра, 18. фебруара од 17 часова у галерији „Милан Коњовић“ ће бити отворена изложба „Људи, непресушно врело инспирације“, а сат времена касније у Народном позоришту Сомбор ће бити изведена представа „Тенор на зајам“.

Тродневно обележавање Дана града Сомбора ће бити завршено у петак, 19. фебруара, када ће од 17 часова у Градском музеју бити отвореена изложба под називом „Сомборски буњевци“ и пројекцијом филма „Скупљачи перја“ која ће бити одржана у великој сали Културног центра „Лаза Костић“.

Све манифестације се организују у складу са актуелним противепидемијским мерама.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *