DAN PROSVETNIH RADNIKA U SENCI NAGOMILANIH PROBLEMA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

U susret Danu prosvetnih radnika Srbije, 8. novembar koji se tradicionalno obeležava u Apatinu svečanom akademijom u Domu kulture , istaknutim prosvetnim radnicima apatinskih osnovnih i srednjih škola kao i predškolskih ustanova biće uručena nagrade i priznanja.Komisija za dodelu ovog najvišeg opštinskog priznanja u oblasti obrazovanja dodeliće nekoliko nagrada a ona se osim priznanja sastoji i iz novčanog dela od po 30.000 dinara.
Predstavnici prosvetara su jednoglasni u oceni da su uslovi rada prosvetnih radnika u ovom momentu što se tiče učila, ali i visine plate koje zaposleni u prosveti primaju ispod svakog nivoa.
O problemima u apatinskim školama ali i sportu razgovarali smo sa zamenikom predsednika opštine Apatin Miodragom Bakićem.Kompletan razgovor možete poslušati u našem programu 05.11.2015 od 15 i 19 časova , odmah nakon vesti.


Kao dan prosvetnih radnika u Srbiji obeležava se 8. novembar, odnosno Mitrovdan,nepouzdan dan rođenja Vuka Karadžića. Po Ujedinjenim nacijama svetski Dan prosvetnih radnika je 5. oktobar, i on se svake godine obeležava širom sveta.