ODRŽANA IZBORNA KONFERENCIJA SOCIJALISTIČKE OMLADINE

APATIN POLITIKA VESTI

Savet socijalističke omladine opštine Apatin organizovao je Izbornu konferenciju na kojoj je izabran novi predsednik i članovi Saveta socijalističke omladine. Predsedavajući, Miloš Đerić, je otvorio konferenciju i pozdravio brojne prisutne u sali OO SPS Apatin.

Pored delegata, mladih iz svih naseljenih mesta opštine, predstavnika Saveta socijalističke omladine opština Kula i Odžaci i grada Sombora, predsednika i potpredsednika OO SPS – Apatin, prisustvovali su Ivan Đoković, sekretar Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, Boris Novaković, predsednik Pokrajinskog saveta socijalističke omladine Srbije u Vojvodini, Aleksandra Đanković, sekretar Izvršnog saveta PS socijalističke omladine Srbije u Vojvodini, koji su se tokom konferencije obratili skupu i pohvalili kompletan rad OO SPS – Apatin, posebno mladih, kao i dosadašnje rezultate postignute u vođenju opštine od strane socijalista.

IMG_20151104_191257

Dr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS – Apatin i predsednik opštine, rekao je da su mladi pokretačka snaga i da je SPS – Apatin, kao najorganizovaniji opštinski odbor SPS, ponosan na činjenicu da broji blizu petsto mladih socijalista. Dr Smiljanić je potom govorio o aktuelnim i budućim investicijama, a posebno je istakao da je u apatinsku opštinu u proteklih jedanaest godina uloženo preko 16,5 milijardi i da se posebna pažlja usmerava ka mladima.

Miloš Đerić podneo je detaljan izveštaj o radu u proteklom periodu.

– Od 2004. godine, kada smo se vratili na vlast, beležimo sve bolje i bolje rezultate, a veliki doprinos u tome dali su i mladi socijalisti. Mladi su zastupljeni u organima i telima partije. Mladi su uključeni i u mesne odbore svojih mesnih organizacija, kao i u Izvršni i Opštinski odbor. Vodimo se idejom socijalne pravde, a to građani prepoznaju i ukazuju nam svoje poverenje dugi niz godina. Na svima nama je da taj kontinuitet održimo. Možemo da se pohvalimo brojnim aktivnostima edukativnog, zabavno-kulturnog, ekološkog, sportskog, promotivnog i posebno humanitarnog karaktera – rekao je, između ostalog, Đerić.

IMG_20151104_191344

Na Izbornoj konferenciji jednoglasno je izabran Savet socijalističke omladine opštine Apatin od 30 članova. Za novog predsednika Saveta jednoglasno je izabran dvadesetsedmogodišnji Nebojša Smiljanić, diplomirani ekonomista iz Apatina.

– Po završetku Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, u kojoj je nosilac Vukove diplome, odlazi u Suboticu, gde nastavlja školovanje u Srednjoj ekonomskoj školi „Bosa Milićević“, kako bi uporedo nastupao za Košarkaški klub Spartak (pre regrutovanja u redove Spartaka, uvršten je u kadetsku košarkašku reprezentaciju Srbije). Po završetku srednje škole upisuje Ekonomski fakultet u Subotici na kom diplomira 2013. godine na smeru menadžment. Aktivan je igrač Košarkaškog kluba „Dunav“ iz Apatina. Aktivan je na polju društveno – humanitarnog rada – stoji u obrazloženju Kandidacione komisije.

Novoizabrani predsednik, Nebojša Smiljanić, se potom zahvalio na izboru i obratio prisutnima.

– U mladima je snaga i potencijal. Snaga svih levičarskih ideja leži u socijalističkoj omladini. Potrebno je da budemo oslonac našeg partijskog rukovodstva da unapredi život svih naših građana. Mladi treba da zauzmu mesta koja im pripadaju zahvaljujući energiji, volji i želji da vode partiju i doprinesu boljitku. Rad i rezultati trebaju biti na ceni. Na prvom sastanku novoizabranog Saveta socijalističke omladine izabraćemo sekretara Saveta i članove Izvršnog odbora Saveta. Trudiću se da opravdam ukazano poverenje – rekao je Nebojša Smiljanić.