ЂУРО БОРБЕЉ ПОБЕДИО НА ТРЕЈЛ ТРЦИ „КОПАОНИК 2020“

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У протеклих седам дана чланови Атлетског клуба „Апатин“ наставили су са успешним наступима, у наредном периоду их чека још пуно изазова.

На Копаонику је у суботу 19. септембра 2020. године, одржана традиционална трејл трка „Копаоник 2020“, у којој је наступило преко 200 такмичара из Републике Србије и иностранства, који су се надметали на деоницама од 7 км и 15 км, међу којима су и ове године успешне наступе имали чланови Атлетског клуба Апатин.

На изузетно техничко захтевној стази Копаоника, прошлогодишњу титулу у појединачној конкуренцији у главној трци на 15километара, одбранио је Ђуро Борбељ који је тријумфовао, испред Душана Банзића (Копаоник) и Милоша Драговића (Црна Гора), ово је Борбељу била добра контрола пред наступ на Првенству Србије у полумаратону.

На Првенству Србије за старије пионире које је одржано у Сремској Митровици, члан АК Апатин, Шимић Константин освојио је 6. место место у изузетно јакој конкуренцији.

Апатинске атлетичаре – сениоре, наредне недеље 27.09.2020. године у Чачку, очекује наступ на појединачном Првенству Србије у полумаратону чији је организатор Српски атлетски савез, а техничку организације на себе је преузео Атлетски клуб ЧААК Чачак. На Првенству ће Атлетски клуба Апатин, поред Ђуре Борбеља представљати још 9 такмичара (Предраг Вејин, Зоран Радичанин, Жива Вијоглавин, Немања Ђурић, Игор Бакош, Мирослав Пешић, Александар Стајић, Коп Бахадур Гурунг, Саша Антић), и 5 такмичарки (Марија Бубало, Марија Москова, Слађана Дечермић, Александра Тодоровић, Зорица Милићевић Антић, и на тај начин апатински атлетски клуб бити међу најбројнијим клубовима на Првенству. Улогу техничког делегата испред Српског атлетског савеза обављаће Горан Чегар.

Младе апатинске атлетичаре предвођене тренером Бојаном Томашевићем истог дана у Шапцу, очекује учешће на 4. Госпојинском атлетском митингу, где се очекивања да млади атлетичари понове успехе од прошле године.

Упоредо са припремама и учешћима на такмичењима, Атлетски клуб Апатин предузео низ радњи што се тиче организације јубиларног 25. Апатинског Дунавског полумаратона, који је требало да се реализује 17.10.2020. године, а за који је владало велико интересовање тркача из више земаља. На основу сагледавања тренутне ситуације код нас и у региону Атлетски клуб Апатин на челу са Гораном Чегаром донео је одлуку да се јубиларни 25. Апатински Дунавски полумаратон, откаже и исти да се реализује следеће године у недељу 17.10.2021. године. Мишљење је да не постоји енергија и услови да се догађај реализује на квалитетном нивоу по коме је Апатин већ дуги низ година препознатљив, и који је створио свој бренд у тркачком свету. Радује велика подршка тркача одлуци да се тако поступи, са жељом да следеће године у карневалском амбијенту прослави један леп јубилеј.

Одлучено је да се сва позитивна енергија усресреди на 2021. годину, која треба да буде празнична јер следеће године Атлетски клуб Апатин слави 20 година постојања (29.04.) и одржава се јубиларни 25. Апатински Дунавски полумаратон (17.10).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.