SMENA LAZIĆA MIMO ZAKONA

APATIN POLITIKA VESTI

Upravni sud, Odeljenje u Novom Sadu,poništio je odluku o razrešenju Siniše Lazića (DS),predsednika Skupštine grada Sombora,zbog bitne povrede postupka pri wegovoj smeni, odnosno proceduri i obavezao Skupštinu da ponovi postupak u skladu sa zakonom.
Naime, Lazić je 16. aprila nezakonito smeNJen sa predsedni~ke funkcije, nakon čega je od grupacije  sa demokratama  na čelu vlast u gradu na zapadu Bačke preuzela koalicija  predvođena SNS.Rukovođenje SG tada je preuzeo Lazićev zamenik Borislav Staničkov,kadar SPS.Ova partija je do tada podržavala DS i bila u vlasti,ali je promenila tabor i postala  okosnica nove vladajuće većine,pa je Staničkov izabran za predsednika lokalnog parlamenta.
Tužbu Upravnom sudu podneo je Lazić,ali je nakon wegovog spornog razrešenja na nezakonitost  postupka smene ukazalo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu ,kojeg je potpisala ministarka Kori Udovički.
-Nedostaci na koje se ukazuje u presudi Upravnog suda zbog povrede pravila postupka u predmetu razrešenja predsednika Skupštine grada Sombora, od 22. aprila, biće otklonjeni u zakonskom roku.Presuda Upravnog suda ne implicira pravne posledice u pogledu odluka i rešenja koje je u međuvremenu donela SG- navode u Odeljenju za skupštinske i izvršne poslove Gradske uprave grada Sombora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.