ŠEŠELJ PRED PREPUNOM SALOM DOMA KULTURE U APATINU

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Lider Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj održao je sinoć u prepunoj Sali Doma kulture u Apatinu javnu tribinu na temu političke situacije u zemlji. Na tribini se okupilo oko 800 pristalica stranke i građana , a njoj je  prethodila poseta Prigrevici, tradicionalnom uporištu radikala u našoj opštini, gde je lider ove stranke istakao da je u toku njena konsolidacija pred predstojeće izbore.

-Braćo i sestre, već jedanaest meseci krstarimo Srbijom od grada do grada, od sela do sela. Radimo, kako bi podigli na noge SRS, uspravili se, mobilisali , povratili staro članstvo i zadobili novo, preuzeli vlast u Srbiji i pokazali šta znamo i umemo-, izjavio je Šešelj.

Predsednik SRS dodao da će cela Srbija uskoro deliti oduševljenje radikalizma, te da će eventualnim dolaskom na vlast, radikali prekinuti pristupanje Srbije Evropskoj Uniji i otpočeti integraciju sa Rusijom.

– Dolazimo u ponosnu srpsku Prigrevicu sa oduševljenjem što ste vi Prigrevčani bili i ostali radikalska i četnička tvrđava. Nije daleko dan kada će cela Srbija biti oduševljena radikalizmom kao Prigrevčani jer to je zaloga našeg dolaska na vlast. Mi želimo što pre poverenje srpskog naroda i želimo što pre izbore da pokažemo kako se vlada, kako se oporavlja ekonomija, kako se popravlja socijalno stanje stanovništva, i napokon da dođu na vlast oni koji će otvoreno reći da nećemo u EU.Hoćemo da se integrišemo sa Rusijom. Uveren sam da ćemo zajedničkim snagama postići sve te ciljeve, izjavio je Šešelj.

Na tribini koja je održana u Apatinu, veći deo svog obraćanja Šešelj je posvetio kritikujući republičku vlast, govorio je o Haškom tribunalu, predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i o potrebi da se raspišu prevremeneni pokrajinski republički izbori kako bi, po njegovim rečima, oni kao sposobniji i kompetentniji sa više znanja i veštine zaustavili propadanje Srbije.

– Pred nama su izbori a Srbija ne može još dugo da čeka, Srbija jedva diše, Srbija je gladna, žedna, gola i bosa. Srpski radikali smatraju da je krajnje vreme da se promeni naprednjačka vlast u Srbiji. Pre nje smo imali vlast koja je trajala 12 godina, a to je 12 godina pljačkanja, ponižavanja i progona slobodarske misli, uništavanja Srpske nacionalne časti i dostojanstva   Srbije-rekao je Šešelj.

Prvi čovek radikala je govorio o prijemu  Kosova u punopravno članstvo u organizaciju Unesko i predstavio rešenje po ovom pitanju.

-Da smo na vreme došli na vlast mi bi zamrznuli kosovsko-metohijski konflikt jer sve dok se ne promene okolnosti na međunarodnom planu, dok ne budu potisnute velike sile koji nastupaju sa anti srpskih pozicija i prevagu odnesu sile koje se suprotstavljaju zapadnjačkoj samovolji, megalomaniji i dominaciji. Primenili bi smo kiparski recept, zamrznuti konflikt već 41godinu-, izjavio je Šešelj.

Zainteresovani građani su nakon tribine mogli da kupe Šešeljeve potpisane knjige a njegovoj poseti Prigrevici i Apatinu su pored više stotina građana prisustvovali i gotovo svi apatinski mediji, što govori o velikoj zainteresovanosti javnosti za posetu čoveka koji je poslednji put posetio opštinu Apatin pre 13 godina.

Dr Vojislav Šešelj u Apatinu Dr Vojislav Šešelj u Apatinu Dr Vojislav Šešelj u Apatinu Dr Vojislav Šešelj u Apatinu Dr Vojislav Šešelj u Prigrevici Dr Vojislav Šešelj u Prigrevici