POČETKOM NOVEMBRA BIĆE ODRŽANI LIČKI DANI U PRIGREVICI

APATIN DRUŠTVO VESTI

Zavičajno udruženje „Ličko ognjište“ organizuje Ličke dane u Prigrevici. Lički dani ove godine počinju 5.11 2015. Godine i traju do 7.11 2015. Godine. Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 5.11 sa početkom u 18 sati u Spomen biblioteci gde će meštanima Prigrevice i gostima biti predstavljena Monografija o Rajku Čuli.

6.11 2015.godine sa početkom u 18 sati u Spomen biblioteci biće održano književno veče: Zeva i druge priče iz Krajine, učestvuju Bogdan Radeka i Mladen Petrović, istog dana u 20 sati u prigrevačkom Domu kulture predstaviće se folklorna društva iz Apatina, Bačkog Brestovca, Bačkog Gračaca i Prigrevice. U sklopu manifestacije biće održan i kviz za najmlađe „Govorite li lički“, ulaz je slobodan.

Poslednjeg dana odnosno 7.11 2015. Godine u 20 sati biće organizovana večera u Penzioneru sa kulturno zabavnim programom. U delu kulturno zabavnog programa održaće se takmičenje u pripovedanju ličkih šala i anegdota, a posetioci će moći da uživaju uz pesme Bore Drljače i orkestar Bravo bend. Iz ovog udruženja pozivaju meštane Prigrevice i građane apatinske opštine da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju.