SEKULIĆ-NIKAKVE POVIŠICE U OPŠTINSKOJ UPRAVI

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić izjavio je danas u emisiji “Direktno”, da je vest o navodnim povišicama u opštinskoj upravi objavljena kako bi se javnost obmanula i skrenula sa prave istine.

On je odgovarajući na pitanja građana rekao da je opštinska uprava podnela zahtev Ministarstvu finansija za povećanje planirane mase sredstava za zarade, ali da se on nije odnosio na eventulane povišice kako je plasirano u javnosti nego za isplatu ličnih dohodaka bivših funkcionera i dela zaposlenih u Turističkoj organizaciji i Mesnoj zajednici.

– Opštinska uprava je podnela zahtev Ministarstvu finansija za povećanje mase sredstava za lične dohotke, međutim tu se uopšte ne radi o nekakvom povećanju plata.U budžetu je strogo definisana suma koja se isplaćuje za lične dohotke u tekućem mesecu i mi smo imali problem, jer je nekoliko lica koji su bili funkcioneri u prethodnoj vlasti i posle prekinutog radnog odnosa nastavilo da prima lične dohotke, rekao je Sekulić.

-Dodatna sredstva smo tražili za isplatu bivšeg pomoćnika predsednika opštine, Dragana Hrnjaka i sekretara Damira Rastovića koji su 3 meseca nakon prestanka funkcije nastavili primati lične dohodke.Pored njih, tu su, i Živorad Smiljanić i Miodrag Bakić koji narednih 6 meseci imaju pravo na lične dohotke i na godišnje odmore koje nisu koristili.

On je dodao da su sumom od oko 3 miliona dinara obuhvaćena i 4 zaposlena u MZ Apatin i 3 u Turističkoj organizaciji prema kojima bi se ovim sredstvima isplatile obaveze narednih 5 meseci.

Sekulić je rekao da će opštinska uprava ovu informaciju objaviti na svom sajtu, te da će svako koga to bude interesovalo moći i lično uveriti.

Fono: