ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ 138 АПАТИНСКИХ СТУДЕНАТА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

У великој сали Скупштине општине Апатин данас је обављено потписивање уговора о стипендирању студената који су на основу конкурса, остварили право на стипендију општине Апатин.

Према речима Радована Ђукића, заменика председнице општине Апатин, право на стипендију ове године је остварило укупно 138 студената.


-Велико је задовољство бити део тима који у својој локалној заједници ради нешто корисно за младе, односно финансијски помаже студенте у њиховом школовању. Подвучена је црта на просек 8,00 што је очигледно подстакло већину да буду још бољи у свом раду и учењу. Ове године стипендирамо 138 стдената од чега је 41 ученик прве године студија, 94 су на различитим годинама, док је троје наших талентованих суграђана у програму финасирања докторских студија, изјавио је Ђукић. Он је додао да је вредност појединачне стипендије на месечном нивоу 9.000 динара, као и да је број студената које општина Апатин финансира из буџета највећи у Округу.

Вељко Павковић, студент Пољопривредног факултета у Новом Саду смера пољопривредна техника каже да му стипендија значајна јер тим новцем покрива трошкове пријаве испита и путовања.

-Oвај новац је од велике помоћи мојим родитељима који финансирају моје школовање. За овај смер се заинтересовао јер га интересују пољопривредна механизација и ауто делови, а намера му је како каже да по завршетку студија пронађе посао у индустрији која се бави њиховом производњом.

Богдан Обрадовић, студент четврте године Факултета техничких наука у Новом Саду на смеру чисте енергетске технологије.

-Пре свега желим да се захвалим локалној самоуправи која у мом случају финансијски помаже моје студирање четири године уназад. Много нам значи ова помоћ и даје нам већу мотивацију да се трудимо како би остварили бољи просек. По завршетку студија Обрадовић планира повратак у Апатин. -Имам жељу да се вратим у Апатин како би својим знањем дао допринос развоја наше општине, поручио је овај млади Апатинац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.