DANAS POČINJE 17. MANIFESTACIJA “DANI DEČJEG STVARALAŠTVA”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Program obeležavanja 17. manifestacije “Dani dečjeg stvaralaštva”, čiji je organizator Predškolska ustanova “Pčelica”, počinje danas.

Program će se održavati u Velikoj sali Doma kulture danas i sutra u blokovima. Početak prvog bloka biće u 18 sati, a drugog u 19. U programu će učestvovati svi mališani iz objekata ustanove u Apatinu, uključujući i Romsko naselje.

Ovogodišnji “Dani dečjeg stvaralaštva” posvećeni su našoj velikoj pesnikinji, Desanki Maksimović, čiji bogati stvaralački opus u sebi sadrži i književnost za decu. Ove godine navršava se dvadeset godina od njene smrti. Manifestacije će, kao i do sada, biti sačinjena od plesova, ritmičkih i folklornih tačaka, recitovanja, muzičkih dramatizacija i slično.

U Galeriji “Meander” do 7. juna biće postavljena izložba dečjih radova na temu “Desankina reč u dečjem crtežu”. Na izložbi mogu da se vide radovi dece iz svih apatinskih objekata i naseljenih mesta naše opštine.

Tradicionalni maskenbal, zbog lošeg vremena, odložen je za 9. јun (nedelja).

Karnevalska povorka kretaće se ulicom Srpskih vladara do postavljene bine, tako da će svako dete, u svom originalnom kostimu, biti viđeno.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *