RADIVOJ SEKULIĆ-OPŠTINSKA UPRAVA ĆE U VEZI TV APATIN POSTUPITI PO UPUSTVU MINISTARSTVA FINANSIJA

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Predsednik opštine Apatin , Radivoj Sekulić je za vreme gostovanja u programu radio Dunava, u emisiji „Direktno“, istakao da će opštinska uprava prema Televiziji Apatin i Novom glasu komune postupiti po upustvu Ministarstva finansija koje je dalo preporuku o obustavi plaćanja ovim medijima.

Prema njegovim rečima ova televizija i nedeljnik su za 1,5 godinu primili 21,5 milion dinara državne pomoći, zbog čega postoji opasnost da se daljim prenosom sredstava prekrši zakon po kojem je maksimalan dozvoljen iznos 23 miliona u roku od tri godine.

-Nama je preporučeno da zaustavimo plaćanja prema tv Apatin pošto je prošle godine izašao novi zakon o medijima, i po njemu državna pomoć, odnosno sredstva koja se uplaćuju medijima u toku 3 godine ne smeju preći 23 miliona, a televiziji Apatin je samo u proteklih 1,5 god uplaćen 21,5 milion, tvrdi Sekulić.

Komentarišući naslove u kojima ga kritikuju zbog odluke o obustavi finansiranja , Sekulić je izjavio da lokalni mediji treba da se oslone i na druge izvore finansiranje a ne i isključivo na sredstva iz lokalnog budžeta.

– To je privatna televizija koja treba da ima neki komercijalni deo i da živi i od tog dela programa, a ne da zavisi isključivo od uplata lokalne samouprave.Po tome bi svi onda mogli da otvore privatne firme i da se oslone na opštinu , rekao je Sekulić i naglasio da će, iako je izložen svakodnevnim pritiscima postupiti po zakonu, odnosno poštovati uputstva Ministarstva finasnija.