APATINSKI GRADSKI HOR NASTAVLJA SA RADOM

APATIN KULTURA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

-Apatinski gradski hor nastavlja sa svojim radom, nema govora o gašenju, ko je uopšte i pomislio da se tako nešto može dogoditi?

Ovo je predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić izjavio gostujući u emisiji Direktno , u programu radio Dunava kako bi umirio građane koji su putem društvenih mreža komentarisali ovu informaciju.

– Ko može uopšte i da pomisli da je informacija o gašenju istina? Mi smo upravo isplatili dugvanja prethodne vlasti prema ovom društvu i gledamo da aktivnim učešćem ali i finansijski pomognemo njihov rad. Podržavamo gradski hor i njegovi članovi to i znaju, kaže Sekulić.

Gradski hor “Jedinstvo“ iz Apatina postoji preko 70 godina. Poslednjih desetak godina broji stalnih tridesetak članova, ljudi raznih profila i godina, naših sugrađana koji jednostavno vole muziku.

-Prošle godine je izdata Spomen monografija koja govori o preko 70 godina postojanja.Sarađujemo sa muzičkom školom „Stevan Hristić“ , negujemo duhovnu i svetovnu muziku a poslednjih godina radimo obrade narodnih, zabavnih i etno pesama, kaže za naš radio, dirigent Dobrila Novaković i dodaje da „Jedinstvo“ svake druge godine učestvuje na državnom takmičenju horova i ostvaruje zapažene razultate.

Fono