ŠĆEKIĆ PRIPREMA NOVU SAMOSTALNU IZLOŽBU

APATIN KULTURA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Nakon velikog uspeha sa drugom samostalnom izložbom u galeriji Meander u Apatinu, slikar Nebojša Šćekić ovih dana završava sa pripremama za novu izložbu.Posetili smo ga u njegovom ateljeu i saznali da treću samostalnu izložbu planira početkom sledeće godine sa više od 40 slika.

Šćekić je do sada učestvovao na tri grupne i dve samostalne izložbe.Nova tema pored retro memory , prepoznatljivih veduta i portreta, biće intrigantna i provokativna .Nova tendencija i kretanje usmereno je prema ženskom aktu koji otvara nove tematske i vizuelne aspekte , ali i predstavlja za njega, kako kaže, hod po ivici.

-Sad već na osnovu ličnog iskustva mogu da kažem da je akt teška slikarska disciplina, zahteva preciznost, a da se to ne banalizuje, pomoglo mi je iskustvo sa izradom portreta, kaže Šćekić i dodaje da mu je rad na svakoj slici bio izazov.

Nakon više od 8 meseci od njegove poslednje izložbe , veliki broj ljubitelja i zaljubljenika u slikarstvo razgrabilo je radove ovog umetnika i one su stigle do Toronta , Indonezije, Singapura , Nemačke , Austrije, Republike Srpske i Crne Gore.

Šćekić koji je inače po zanimanju arhitekta u slikarstvu je postao poznat po tehnici oživljavanja stare fotografije, reč je o slikama koje su inspirisane  razglednicama sa početka 20. veka gradova,  Apatina, Beograda, Novog Sada, Sombora  kao i poznatih evropskih prestonica.

Nebojša Šćekić , slikar , Apatin 2015 Nebojša Šćekić , slikar , Apatin 2015 Nebojša Šćekić , slikar , Apatin 2015 Nebojša Šćekić , slikar , Apatin 2015 Nebojša Šćekić , slikar , Apatin 2015 Nebojša Šćekić , slikar , Apatin 2015 Nebojša Šćekić , slikar , Apatin 2015 Nebojša Šćekić , slikar , Apatin 2015