Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ZAVRŠENO UKLANJANJE TEČNOG OTPADA IZ JAME NA PUTU KA PRIGREVICI
ZAVRŠENO UKLANJANJE TEČNOG OTPADA IZ JAME NA PUTU KA PRIGREVICI

ZAVRŠENO UKLANJANJE TEČNOG OTPADA IZ JAME NA PUTU KA PRIGREVICI

Beogradska preduzeće YUNIRISK d.o.o juče je završilo uklanjanje tečnog otpada iz jame na putu ka Prigrevici, a u okviru akcije odvoza koja je počela u petak, 13. aprila.

Uklonjeno je ukupno 93.000 kg tečnog opasnog otpada indeksnog broja 16 07 08, koji će biti tretiran u preduzeću YUNIRISK, koje poseduje dozvolu Ministarstva zaštite životne sredine za sakupljanje, skladištenje i tretman opasnih materija. Kretanje otpada od momenta preuzimanja i transporta sve do njegovog konačnog zbrinjavanja prati i Agencija za zaštitu životne sredine.

U jami je ostala izvesna količina mulja, koji će biti sakupljen zajedno sa kontaminiranim zemljištem kao čvrst otpad, a koji će takođe zbrinuti operater YUNIRISK DOO iz Beograda.

Radovi na uklanjanju kontaminiranog zemljišta počinju sutra.

-Obaveštavamo građane da je juče 17. aprila 2018. odveženo 19320 kg opasnog otpada, čime su se završili radovi na uklanjanju tečnog sadržaja – opasnog otpada iz iskopane jame. Možemo konstatovati da je ukupno zbrinuto 93 000 kg tečnog opasnog otpada indeksnog broja 16 07 08 koje je odveženo na zbrinjavanje i tretman u preduzeće YUNIRISK DOO Beograd, koje poseduje dozvolu za sakupljanje, skladištenje i tretman, izdatu od Ministarstva zaštite životne sredine. Treba naglasiti i da Agencija za zaštitu životne sredine prati kretanje otpada od momenta preuzimanja, transporta, tretmana sve do njegovog konačnog zbrinjavanja.

U jami je ostala izvesna količina mulja koja će biti sakupljena zajedno sa kontaminiranim zemljištem kao čvrst otpad i takođe predata operateru YUNIRISK DOO Beograd na tretman i zbrinjavanje.

Radove na uklanjanju kontaminiranog zemljišta nastavljaju se u četvrtak 19. aprila 2018. godine.

izvor: Info služba Opštine Apatin

Autor: Čedomir Milojević

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top