RUMUNSKI MORNAR PRONAĐEN MRTAV U BARŽI SA KUKURUZOM

APATIN HRONIKA VESTI

Nakon višesatne potrage za nestalim rumunskim mornarom Georgeom Piciorgrosom (25) koji je u subotu nestao na apatinskom pristaništu i za kojeg se pretpostavljalo da se utopio u Dunavu, pripadnici policijske stanice Apatin pronašli su telo nastradalog mladića u barži na koju je vršen utovar kukuruza a na kojoj je radio kao manipulator.

Beživotno telo nesrećnog mladića je pronađeno oko 15 sati u tovarnom prostoru barže čije su otvaranje i pregled naložili policijski službenici nakon bezuspešne potrage u Dunavu.

Prema nezvaničnim informacijama nesrećni mladić je najverovatnije nadgledajući utovar pao u tovarni prostor barže dubok sedam metara, izgubio svest nakon čega je preko njega naneto oko 90 tona kukuruza iz prispelih kamiona na pristaništu.

Današnjoj potrazi za nesretnim mladićem prisustvova je njegov otac Florian Piciorgros, rečni kapetan sa 30 godina iskustva koji je u Apatin stigao sa svojim bratom. Prema njegovim rečima, Georg je više od pet godina radio na rečnim baržama i ovo je bila prva plovidba na kojoj nisu bili zajedno.

Podsetimo, nestanak mornara je prijavio Mihail Arama, kapetan rumunskog broda “SFINX 1” u subotu oko ponoći.  Nesrećni mladić je poslednji put viđen kada je proveravao kako teče utovar kukuruza iz kamiona na baržu.On se prema izjavi kapetana nije vratio na brod nakon čega su krenuli sa dvočasovnom potragom i prijavili nestanak. Na lice mesta su izašli pripadnici policijske stanice Apatin koji su pretražili teren pristaništa “Napredak”, ali nestalog Piciorgrosa tada nisu pronašli.

Pronalaženju nesrećnog mladića je prethodila opsežna i višesatna pretraga Dunava oko barže u kojoj su učestvovali članovi ronilačkog kluba Apatin.