РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОМА ЗДРАВЉА, ЗАВРШЕТАК РАДОВА ДО КРАЈА ГОДИНЕ (ФОТО)

APATIN EKONOMIJA VESTI

Данас је на конференцији за новинаре у Великој сали СО Апатин представљен пројекат реконструкције ентеријера Дома здравља у Апатину. У питању је зграда где се налази Служба медицине рада, односно Хитна помоћ и Служба опште праксе.

-Пре свега, идеја је да се прошири одељење Хитне помоћи, јер услови које сада имамо тамо нису адекватни. Такође, проширићемо и Службу медицине рада и другачије ћемо организовати рад на том одељењу. Разлог томе је што је највећа фреквенција пацијената управо на медицини рада. Осим тога, урадићемо комплетну реконструкцију ентеријера Дома здравља, како чекаоница, тако и лекарских ординација. У складу са тим, Дом здравља ће добити потпуно ново лице и изгледаће онако како наши грађани заслужују. Толике године плаћамо самодопринос, те је ово прави начин да им се одужимо. Након што смо прошле године издвојили значајна средства за изградњу јаслица, ове године издвајамо нових 10 милиона за Дом здравља, рекла је за радио Дунав Дубравка Кораћ,заменица председника општине Апатин.

Подсећања ради, ове године завршава се и лифт у Дому здравља, а према речима Кораћеве, ти радови би требали бити окончани крајем фебруара месеца. Отварање школице за труднице, два нова санитета и остале ствари које су претходно урађене биле су само увод у потпуну реконструкцију Дома здравља, што недвосмислено показује напоре локалне самоуправе у погледу побољшања услова у здравству, односно одређивања примарне здравствене заштите као приоритета.

-Радови на реконструкцији Дома здравља треба да почну у марту месецу ове године, а одвијаће се у неколико фаза, с обзиром на то да не можемо у потпуности затворити сва одељења. Реорганизоваћемо рад и реконструисати фазно, а завршетак радова предвиђен је за крај године, каже Дубравка Кораћ.

Вредност инвестиције реконструкције Дома здравља у Апатину износи 10 милиона динара и сва средства ће бити издвојена из самодоприноса.

Према најави заменице председника општине, план за ову годину је и набавка новог ултразвучног апарата.Општина Апатин већ је за потребе набавке овог модерног апарата конкурисала код Управе за капитална улагања, али уколико буду одбијени, локална самоуправа ће из сопствених средстава издвојити нових 5 милиона, те ће апатински Дом здравља свакако ове године бити богатији за нови ултразвук апарат.

ФОНО Дубравка Кораћ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.