REFERENDUM U ROMSKOM NASELJU OD 23. DO 27. DECEMBRA

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Predsednik Komisije za sprovođenje referenduma o formiranju Mesne zajednice u Romskom naselju u Apatinu, koji će se održati od petka, 23. do utorka 27.decembra , Jevto Milojević , saopštio je danas da će se glasati na jednom biračkom mestu te da pravo glasa ima preko 1400 žitelja ovog naselja.

On je izjavio da je Komisija za referendum počela svoj rad jutros, te da su usvojene neophodne odluke koje se moraju doneti pre samog izjašnjavanja građana. Prema njegovim rečima, odluka Skupštine opštine Apatin o sprovođenju referenduma od 23 – 27 decembra , u vreme Katoličkog Božića, je ispravna, jer će većina građana u tom periodu biti u prilici da glasa i donese ovako važnu odluku.

Govoreći o veličini ovog naselja, Milojević je dodao da stanovnici, kojih ima preko 3000, najbolje znaju šta im je potrebno kako bi svoju sredinu učinili boljom za život.- Romsko naselje ima nešto više od 3 hiljade stanovnika, biračko telo je preko 1.400. Naselje je veća mesna zajednica nego što je Svilojevo i nešto manja od Prigrevice i Sonte, izjavio je Milojević.

Milojević je na kraju pozvao sve stranke u Apatinu da podrže referendum o formiranju Mesne zajednice u Romskom naselju jer kako je rekao,- ljudi koji žive tamo, najbolje znaju šta im treba, koliko treba i kada im treba.

FONO-Jevto Milojevic