REČI, BOJE I ZVUCI- KULTURA U TURIZMU

APATIN KULTURA VESTI

U šestoj emisiji „ Reči, boje i zvuci „ gost je bila Radmila Savčić, istoričar umetnosti i viši kustos. Sa njom smo razgovarali o projektima koje je realizovala, a bilo je i reči o kulturi u turizmu čime se trenutno ozbiljno bavi.

-Nedavno je realizovan jedan moj projekat. Naime, u Srpskom kulturnom centru u Parizu oitvorena je izložba skulptura Svetomira Arsića Basxare, našeg čuvenog vajara koji je bio i učesnik Simpozijuma „ Meander „, a jedna njegova skulptura se nalazi i u Apatinu. Izložba u Parizu je olranizovana prema mojoj zamisli – rekla nam je Radmila Savčić.

Savčićeva je pričala i o Apatinu, gradu skulptura i interesantnoj činjenici da apatinske skulpture, zaista, nisu nijednom ni oštećene ni, kako se to kaže, iškrabane.

Sad se ona bavi kulturom u turizmu i tim povodom je prihvaćen jedan njen projekat.

-U pitanju je FESTIVALIVADIJA. Ime koje govori o onome o čemu se radi. To će biti festival livadskog cveća. On će biti realizovan polovinom avgusta kad takvog cveća bude. Vrlo je bitno i za kulturu i za turizam pokazati sve što naš grad ima, a to je, pored ostalog, i livadsko cveće – objasnila je Radmila Savčić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *