REALNI SUSRET ZA UČENIKE GIMNAZIJE „NIKOLA TESLA“

APATIN DRUŠTVO VESTI
Za učenike Gimnazije „Nikola Tesla“ održan je realni susret organizovan od strane Karijernog info centra u sklopu Kancelarije za mlade opštine Apatin. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa zanimanjima ekonomiste i IT tehničara.
Predstavnik iz oblasti ekonomije bila je Dušica Rakić, master ekonomista, koja je završila Ekonomski fakultet u Beogradu. Ona je učenike upoznala sa poslovima revizora i finansijskog analitičara, kao i sa pozitivnim i negativnim stranama ekonomije.
Stanislav Šeremešić, IT tehničar, govorio je o informacionim tehnologijama i njihovom značaju u današnje vreme. Predočio je pojedine mogućnosti koje se pojavljuju na tržištu posebno naglasivši da je to struka u kojoj je potrebno konstantno usavršavanje.
Prema rečima Milice Milosavljević, koordinatora apatinskog KIC-a, osnovni cilj realnog susreta je da se napravi paralela između zanimanja i da se mladi upoznaju sa nečim što je aktuelno i traženo na tržištu rada, ali i da se bolje informišu o mogućnostima za nastavak svog obrazovanja u navedenim strukama.