РАДОВИ НА НОВОИЗГРАЂЕНОМ ИЗЛЕТИШТУ ТРОМЕЂА КОД СОМБОРА ПОЧИЊУ НА ЈЕСЕН

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

ЗАСИЈАЋЕ ШЕТАЛИШТЕ НА ТРОМЕЂИ

РАДОВИ на изградњи и осветљењу шеталишта уз канал на левој страни од апатинског моста , од ресторана „Слон“ до купалишта на Тромеђи у Сомбору почеће на јесен,кажу надлежни у Градској управи Сомбора.У току је расписивање јавне набавке  за извођење радова, а посао би требало да буде окончан најкасније до пролећа идуће године.

 Да се изгради стаза одлучили су грађани у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање“, који локална самоуправа спроводи од 2015. За креирање буџета , грађани су 2018.са 2.235 гласова подржали изградњу и осветљење шеталишта уз канал на левој страни од апатинског моста , од ресторана „Слон“ до купалишта на Тромеђи.

 Радови на уређењу леве обале канала Врбас-Бездан код Сомбора,  на Тромеђи, ушћу Великог бачког канала  и канала ДТД завршени су 2017.године. Изграђен је велики дрвени мол, односно платформа на коју су постављене степенице за купаче и излетнике.

 На обали канала постављене су дрвене клупе и столови заштићени сунцобранима, па ће предах на Тромеђи бити угодан.Ту су још и инфо -табле за туристе који долазе са разних страна. Осим тога, обављени су земљани радови на уређењу обале канала, затим су изграђена два пута у зони привезишта дужине 156 и 136 метара, ширине  од три до четири метра. Обе  подлоге прилаза су  од туцаника.

Инвестиције је коштала девет милиона динара, а радове су  заједно финансирали град Сомбор са 3,6 милиона и ЈП „Воде-Војводине“  са 5,4 милиона динара. 

  ПОПУЛАРНО 

УШЋЕ канала ДТД и Великог бачког канала, познатије као Тромеђа, деценијама служи као купалиште и излетиште, поготово око 1.маја, када многи млади кампују на обали канала. Иначе, око овог простора је и стаза за шетњу која води од моста на Апатинском путу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *