РХМЗ УПОЗОРИО НА НЕВРЕМЕ, ЗА ВОЈВОДИНУ УКЉУЧЕН НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ

APATIN SERVISNE INFORMACIJE VESTI

Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење на непогоде, град, олујни ветар и олујне пљускове.

Kако наводи РХМЗ, невреме ће се развити данас после подне, увече и у току ноћи, а у среду ће се интензивирати на ширем подручју, нарочито у централној и јужној Србији.

Kиша већ пада на подручју Војводине, а РХМЗ наводи да су могући и пљускови.

Најнижа температура кретаће се од 15 до 24, а највиша од 30 до 35 степени Целзијуса. Дуваће слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено и јак јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната имати и ударе олујне јачине.

Очекивана биометеоролошка ситуација може имати неповолјан утицај на хроничне болеснике, нарочито астматичаре и особе са варирајућим крвним притиском. Главоболја и променлјиво расположење су могуће метеоропатске реакције.

Очекује се да среда буде најнестабилнији дан са учесталом појавом кише, пљускова и грмљавине, али и са условима за локалне непогоде са градом, олујним ветром и великом количином падавина.

Од четвртка до краја недеље променљиво – смењиваће се сунчани периоди и краткотрајни пљускови са грмљавином, који ће бити чешћи у централним и јужним деловима Србије.

Температура око и мало изнад просека за прву половину августа.

Укључен и метеоаларм

За данас је РХМЗ укључио наранџасти метеоаларм за подручје Војводине, Београда и Западне Србије, што значи да време у тим пределима може проузроковати материјалну штету и бити опасно по људе и животиње.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.