РАДИОНИЦА ЕКОЛОШКОГ ФАРБАЊА УСКРШЊИХ ЈАЈА У СРЕДУ У КЛУБУ ЗА СТАРЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У априлу месецу очекује нас један од највећих хришћанских празника, Ускрс. Овај велики празник, за вернике који се придржавају грегоријанског календара, ове године се обележава 21. априла, док ће га верници православне вероисповести прославити недељу дана касније, 28. априла. Васкрс је црквени празник којим се прославља Исусов повратак у живот, васкрсење. Према хришћанском веровању, то се десило трећег дана после његове смрти, укључујући и дан смрти, тј. прве недеље после Великог петка.

-Поводом предстојећег Ускрса, наш Клуб ће у среду, 10. априла, са почетком у 17 сати, организовати још једну радионицу. Ова радионица биће реализована захваљујући сарадњи са Радмилом Савчић, историчарком уметности, нашом драгом чланицом и свестраном уметницом. Овога пута Савчићева ће присутне упознати са техником еколошког украшавања ускршњих јаја. Сав материјал за рад је обезбеђен, а своја мала уметничка дела присутни ће добити на поклон. Позивамо све наше чланове, као и оне који то желе да постану, да нам се придруже у среду, поручују из Клуба.

Подсећамо, Клуб за старе у Апатину делује при Дому за старе и пензионере, али као засебна јединица, са улазом из Загребачке улице. Клуб је намењен старим и одраслим лицима која живе у својим домовима и у њему могу учествовати у различитим активностима, користити бесплатан интернет, прочитати дневну штампу или се просто дружити уз чај или кафу. Учлањење у Клуб је потпуно бесплатно и позив за нове чланове увек је отворен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.