РАДНИЦИ НАПРЕТКА- ПОСЛОВАЛИ СМО ЛЕГАЛНО

APATIN EKONOMIJA VESTI

КАТАНАЦ НА КАПИЈИ ПОСЛЕ 70 ГОДИНА

Зоран Бањац, директор предузећа „Напредак“ које је после приватизације 2013. године доспело у руке власника Душана Боровице, демантује наводе медија да је ова фирма илегално пословала, наводећи да је нетачно да се они баве шљунком, већ да су они већ пуних седам деценија регистровани као предузеће пристаништа, складишта и хидроградње.

-Наша основна далетност је рефулација песка са багерима. Од 2017. године када је Апатин проглашен за Лучко подручје имали смо обавезу да се изместимо у Луку Апатин, чија градња још није почела. Сада је Напредак на 5 хектара (општинског) државног земљишта, има кеј, оперетивну обалу од око 300 метара, дизалицу, три багера, 50 запослених…, наводи директор Бањац. Он још додаје да они јесу били у блокади, те да имају проблема са испалатам појединих пореза, али и да су део система лука у Србији, којима располаже фирма Боровице, те да се сва добит па тако и оабевезе распоређује у том систему.-За Апатин је проблем што друге фирме у систему имају лучки простор предвиђен законом али да Напредак једноставно нема где да се измести док се евентуална Лука не изгради-наводи Бањац.

За раднике Напретка ово је велики шок. Они су успели да преброде многе кризе али затварање предузећа од стране Републичке водне инспекције нису очекивали.-Рачунали смо да ће проблем некако да се превазиђе. Наша фирма је деценијама добро пословала али је приватизације прво од стране Миломира Јоксимовића, 2003. године, потом Боровице до 2013. године који је откупио фирму донела изгледа доста проблема. Нисмо ми криви што је нешто проглашено лучким простором као што је Апатин а да Лука до сад није изграђена , навод радници Напретка.

У општини се труде да нађу било какаво привремено решење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.