„ПУТЕМ НАШЕ МАШТЕ“

APATIN KULTURA VESTI

У Галерији Меандер је, последњег дана новембра, отворена изложба радова корисника радно – оклупационе терапије и апатинском Центру за социјални рад. Тим поводом гост радио Дунава је био Љубомир Сучевић, руководилац за пружање услуга у заједници у Центру за социјални рад.

-Изложба „Путем наше маште“ је четврта изложба ових корисника: инвалида и људи са интелектуалним тешкоћама. Ово је већ друга година да је ова изложба у редовном програму галерије „Меандер“. Ове године они су се за узложбу, уз нашу помоћ, још више припремали. Коришћени су други методи рада и другачији материјал. Они су се међусобно сликали, а правили су и портрете запослених. Осим тога радили су колаж, савијање, употребљавали пластику… – објаснио нам је Љубомир Сучевић.

Питали смо га и о будућим активностима корисника у којима ће наравно учествовати и Центар за социјални рад који и организује ове активности.

-Организоваћемо продајне изложбе у склопу божићних и новогодишњих празника. Биће ту икебане, као и честитки са новогодишњим мотивима. Са њима смо организовали и хор у којем са њима певају и наши сарадници као и запослени. Први наступ је био за „Дан старих“ у њиховом Дому за старе. Хор је наступио и у Општини 3. децембра. Припремамо и слике са симболима из саобраћаја које ће бити поклоњене школама и предшколским установама. Намеравамо да направимо и турнеју да би ови радови били изложени и у другим градовима – објаснио нам је Сучевић.

аутор: Душан Радивојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.