ПРВО “WordPress” ОКУПЉАЊЕ У АПАТИНУ

APATIN SOMBOR VESTI

У организaцији “WordPress Srbije”, а на иницијативу нашег суграђанина Слободана Мирића, Апатин ће по први пут бити домаћин дводневне “Вордпрес” конференције (WordPress meetup) који ће се одржати у библиотеци Гимназије и стручне школе “Никола Тесла”. Ово окупљање професионалаца који се баве Вордпресом -једним од најпопуларнијих система за уређивање садржаја на интернету, његовом архитектуром и унапређењима додатака којима се проширују његове могућности, отворено је за све посетиоце.
-Идеја и да се на оваквим сусретима познавалаца Вордпреса инспиришу и други, како би се едуковали и уз помоћ професионалаца и сами то постали, каже Мирић за Дунав, и додаје да ће у Апатин доћи звучна имена Вордпрес заједнице.
-Први предавачи ће бити Милана Цап и Никола Никица Штулић са две занимљиве теме: Kолико девелопера је потребно да се направи WordPress? и “WordPress freelancing 101”. Другог дана конференције одржаћемо радионицу на којој ће учесници израдити један Вордпрес сајт, открива Мирић.

Почетак конференције заказан је за данас, 29. октобра у 18 часова у библиотеци Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” у Апатину. Због ограниченог броја места обавезнa је пријава учешћа. Пријављивање на следећем линку.

Вордпрес је један од најпопуларнијих система за уређивање садржаја на Интернету, и користи се на скоро 60 милиона веб сајтова, што чини око 42% укупног броја веб-сајтова на Интернету.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *